Detaylı bilgi ve iletişim

00 90 256 612 45 98


Tursab Lisans No 2857

Yunanistan Vizesi Hakkında Genel Bilgilendirme

Yunanistan vizesi almak için detaylı bilgilere Yunan Konsolosluklarından ve konsolosluğun resmi sitesinden ulaşabilirsiniz. Aşağıda bilgilendirme amaçlı genel evrak listelerini bulabilirsiniz.

Vize işlemlerine, hareket tarihinden en az iki ay önce başlanmasını tavsiye ederiz. 

Gerekli Genel Evraklar

Tüm Başvuru Sahipleri için
•Rezervasyon konfirmesi ile ilgili evraklar; otel rezervasyonu, feribot veya uçak biletleri, ödendi belgesi (dekont veya kredi kart slipi)
• 2 biyometrik resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
• En az 6 ay geçerli pasaport ( pasaport mutlaka imzalı olmalı )
• Vize başvuru formları bizzat yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
• Pasaportunuz yenilenmis ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluga ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır.

Bunlara ek olarak aşağıda katagorilere göre istenilen evrakları bulabilirsiniz :

İşverenler
• Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalı)
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
•İmza sirküleri
•Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışanlar
• İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
• Şirketin imza sirküleri
• Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
• Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
• Ticari sicil gazetesi fotokopisi
• Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
• 4 aylık sigorta bildirgesi
• Son üç aylık bordro
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Gayri menkul tapu fotokopisi
• Kredi kartları fotokopisi
• Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımları
• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Hesap cüzdan fotokopisi
• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
• Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenciler
• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir. 
• Seyahat Sağlık Sigortası

Emekliler
• Konsolosluğa hitaben dilekçe
• Emekli cüzdanı fotokopisi
• Sağlık karnesi fotokopisi
• Gayrimenkul tapu fotokopisi
• Banka cüzdan fotokopisi
• Seyahat Sağlık Sigortası

***Yeşil pasaportu olanlar vizesiz olarak Yunanistan'a seyahat edebilir.
***Pasaportunda KKTC giriş/çıkış damgası olanlar Yunanistan'a giriş yapamazlar.

PASAPORT İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER:
- Çıkış gününden itibaren en az 6 ay geçerlilik süresi olmalı
- En az 2 sayfası boş olmalı
- Pasaportta K.K.T.C giriş kaşesi bulunmamalı 

ÖNEMLİ NOTLAR:
NOT-1: Belgeleri sunulan yolcuların kesin olarak tur tarihinde seyahat etmeleri gerekmektedir. Belgeleri sunulan ve gelmeyen yolcuların vize ücretleri ve satın aldıkları tüm servisler ( feribot biletleri ve otel konaklamaları ) yanacaktır.
NOT-2: Vize başvurusundan RED cevabı alan yolcuların ücretleri iade edilmez.

Ayrıca çocuk ve bebek yolcular için de vize başvurusu yapılması gerekmektedir.